
Strategii de stabilire a prețurilor hoteliere pentru implementarea în 2020
Pentru cei care operează în industria hotelieră, maximizarea veniturilor este o prioritate, iar realizarea acestui obiectiv necesită adesea strategia corectă de stabilire a prețurilor, la momentul potrivit. De fapt, prețul se stabilește în funcție de câțiva factori precum: tipul de cameră, cerere, segmentarea clienților, cererea și oferta pe piața locală, prețul concurenței, sezonul sau chiar ziua saptămânii. În acest articol, oferim o perspectivă asupra câtorva strategii de stabilire a prețurilor pe care hotelurile le pot adopta în gestionarea veniturilor, pentru a crește cantitatea de venituri pe care le generează.
Strategia prețurilor bazată pe date
Cea mai importantă strategie de stabilire a prețurilor pentru hoteluri este stabilirea prețurilor pe baza cererii anticipate. Este importantă păstrarea înregistrărilor exacte, date – precum rezervările făcute, veniturile, tarifele camerei și cheltuielile medii pe cameră, atât pentru ultimele două luni, pentru aceeași perioadă, cât și din anul precedent. Aceste date pot fi apoi utilizate pentru a lua decizii privind prețurile. Așadar, dacă hotelul dvs. a cunoscut o cerere scăzută în ianuarie, ai putea lua în considerare scăderea prețurilor în ianuarie pentru a încerca să creezi cerere.
Evaluarea strategiei de paritate
În termeni simpli, o strategie de paritate a ratelor presupune menținerea unor rate consistente pentru același produs, pe toate canalele online. Avantajul esențial al acestui lucru este acela că oferă transparență consumatorilor.
Preț pe segment
Una dintre cele mai utilizate strategii de prețuri pentru cei din industria hotelieră este prețul pe segment, iar acesta este acela în care oferiți același produs la prețuri diferite pentru diferite tipuri de clienți.
În timp ce prețurile „pe piața deschisă” ar trebui să fie supuse unei strategii de paritate a ratelor, prețurile pentru segmente corporative ar putea fi mai mici, mai ales dacă se angajează la un anumit număr de camere sau la un anumit număr de mese. O altă opțiune ar fi vânzarea mai multor camere pentru agenții de turism pentru o rată mai mică, astfel încât agentul de turism poate include camerele în pachete. De exemplu, puteți percepe mai mult pentru o cameră de tip suite cu vedere la mare, dar, în același timp, percepeți ceva mai puțin pentru o cameră suită normală la orice dată.
Coduri de reducere pentru stimularea rezervărilor directe
Deși o strategie de paritate a prețurilor poate interzice folosirea de coduri de reducere a prețurilor care pot stimula rezervările directe, aceata devine una dintre strategiile extrem de eficiente
Așadar, atunci când un oaspete îți vizitează hotelul sau proprietatea după ce a rezervat prin intermediul unei terțe părți, le poți oferi un cod de reducere pentru eventualele rezervări directe pe care le efectuează cu tine. Aceasta aduce mai multe beneficii prin de a încurajarea clienților de a rezerva din nou în hotelul tău pe viitor.
Oferiți un pachet
O altă opțiune solidă pentru cei din managementul hotelului care încearcă să maximizeze veniturile este crearea de pachete, permițând clienților să plătească pentru mai mult decât o cameră. Articole, servicii sau produse suplimentare care pot fi incluse într-un pachet de tranzacții includ mese, biciclete, acces la terenuri și echipamente de golf ș.a. În cazul pachetelor, rata reală a camerei poate fi mai mică decât cea echivalentă pentru o cameră identică. Cu toate acestea, hotelul poate vinde mai multe produse în același timp.
Șederea clientului
După cum sugerează și numele, această strategie se bazează în jurul ajustării prețurilor în funcție de durata șederii. În unele cazuri, cum ar fi atunci când cererea depășește oferta, poate fi benefic să implementăm o regulă în care oaspeții sunt „obligați” să stea un număr minim de zile. În astfel de cazuri, este posibilă nu fie întotdeauna necesare rate mai mici. Pe de altă parte, atunci când cererea este mai mică, puteți încuraja oaspeții să stea mai mult, oferindu-le un tarif mai mic dacă stau mai multe zile, rezultând în general mai puține camere neutilizate.
Politica de anulare
Politica de anulare a unui hotel poate contribui, de asemenea, la o strategie de stabilire a prețurilor și poate ajuta la creșterea veniturilor. De exemplu, o opțiune este de a percepe un tarif mai mic cu condiția ca un oaspete să nu poată primi o rambursare în cazul în care anulează camera, în timp ce tarifele mai mari sunt percepute atunci când oaspeții au o flexibilitate mai mare cu anulările.
Upgradare
Principiul de bază al upgradarii implică încurajarea clienților să cheltuiască mai mult pentru rezervarea deja existentă și este o componentă vitală a oricărei strategii eficiente de gestionare a veniturilor din industria hotelieră. Poate însemna încurajarea unui oaspete să upgradeze la o cameră mai bună sau să plătească un pret mai mare a camerei pentru o vedere mai frumoasa. Poate însemna, de asemenea, convingerea acestora să plătească mai mult pentru un pat de dimensiuni king.
Prețuri bazate pe concurență
Veți putea veni cu o strategie a tarifelor camerelor de hotel, bazată pe cea a concurenților vostri, numai atunci când veți cerceta amanuntit marketingul a celor care va face concurenta. Studiați îndeaproape strategia de tarifare a hotelurilor pentru a afla când acestea cresc sau descresc tarifele camerei și cât de des oferă ofertele / reducerile. De asemenea, trebuie să comparați tarifele voastre cu tarifele lor și să vedeți dacă oferiți valoare clienților dvs.
Prin urmare, acestia sunt doar cativa pasi pe care ar trebui sa le luati in calcul in momentul in care va doriti sa va dezvoltati business-ul, sau doar doriti o schimbare a tacticii marketing-ului hotelului dumneavoastra.
Autor: Ana Maria Craciun