Sentimentele si Afacerile

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Am tinde sa credem ca cele doua nu au nici o legatura una cu cealalta. Lumea afacerilor in speta cea a constructiilor este adesea vazuta ca o jungla unde isi au locul doar oamenii duri, nemilosi si in general aceia care nu au scrupule cand e vorba de bani. Exista oameni care au ajuns la sapa de lemn din cauza tepelor luate, deciziilor gresite sau pura incapacitate de a se adapta schimbarilor din piata, a modului in care aceasta sa transformat dupa colapsul din 2009.

Ieri insa am avut ocazia sa am o intalnire care m-a impresionat profund prin natura motivatiei de cumparare a raportului de investitii a persoanelor care s-au asezat in fata mea. Nu avea nici o legatura cu posibilitatea de a castiga bani sau a face o super afacere. Inainte de a ma intalni live cu domnul respectiv tot ce stiam este ca este reprezentatul unei firme de antreprenoriat din Cluj care a ajuns la noi din dorinta de a castiga lucrari noi. Ma asteptam la o persoana serioasa, poate chiar rigida indraznesc sa spun avand in vedere stresul la care sunt supusi de obicei patronii firmelor de constructii.

Surprinderea a fost maxima in momentul in care asteptand la masa in fata mea sa prezentat un tanar (cred ca mai tanar decat mine) cu o domnisoara de mana. Fiind obisnuit cu rigorile protocolare unei intalniri de afaceri marturisesc ca am fost putin scos din zona mea de confort, insa intr-un mod placut.

Ne-am tutuit si parca ne cunosteam de mult timp. Motivatia insa pentru care cei doi tineri au venit la intalnire ma impresionat. Tatal domnisoarei era defapt patronul firmei de constructii, care din cauza faptului ca a refuzat sa se implice in politica nu a mai prins o lucrare de 4 ani. Domnisoara mi-a zis ca doreste sa faca ceva sa-l vada pe tatal sau zambind din nou, stiind ca acest lucru ar insemna castigarea unei lucrari in constructii. Am fost atat de miscat incat nu am reusit sa sustin prezentarea mea obisnuita a raportului care de obicei la fiecare pas scoate in evidenta castigul colosal al clientului versus investitia facuta deoarece  pe cei doi nu ii interesa cati bani ar fi castigat ci doar faptul ca initiativa lor ar fi pus un zambet pe fata tatalui domnisoarei.

Cu chiu cu vai am reusit sa fac o prezentare a serviciului, am transmis pretul care a fost din nou un moment impresionant. Cei doi isi faceau calcule daca vor mai merge in concediu in perioada urmatoare sau vor renunta sa poata achizitiona serviciul. Cat de frumos.

Ma vor contacta saptamana viitoare in vederea semnarii contractului dupa ce vor fi adunat banii necesari.

Articol bazat pe fapte reale din viata lui Radu Costan

Acum iti poti creste vanzarile la santiere si proiecte cu prospec.ro! Accelereaza vanzarile


Raspunde aici

You must be logged in to post a comment.

MARKETING
VANZARI
CONSTRUCTII
INTELLIGENCE
BUSINESS