
Sa afisez preturile sau nu?
Aceasta intrebare apare inca din momentul in care iti pui bazele business-ului tau si ramane o strategie de marketing de-a lungul timpului, chiar si dupa cresterea companiei. Multi isi pun aceasta intrebare, relativ simpla la prima vedere, dar care inglobeaza esenta succesului tau.
Afisez preturile pe oricare platforma pe care activez sau nu?
Raspunsul la intrebare este urmatorul: Depinde.
Pretul este metoda prin care cumparatorul filtreaza serviciile oferite de catre companii, si reprezinta un factor in a constata daca este sau nu potrivit cu ceea ce isi doreste acesta. Pretul trebuie sa fie un indicator decisiv in cresterea profitului business-ului tau.
In primul rand, brandul trebuie sa aiba in vedere imbunatatirea experientei cumparatorului. Cu cat ingreunezi mai mult experienta cumparatorului, cu atat ajungi sa il pierzi pe drum. Clientul acceseaza site-ul si are impulsul de a cumpara produsele si serviciile disponibile, insa nu o poate face din cauza faptului ca procesul este foarte lung si dificil. In acest caz, risti sa pierzi multi clienti, deci e nevoie de o strategie inteligenta pentru a le oferi cumparatorilor ceea ce au nevoie, intr-un timp scurt.
In societatea de astazi, unde intalnim democratizarea informatiei, experienta cumparatorului trebuie implinita conform asteptarilor sale, aceea de a obtine cat mai usor si facil toate informatiile relevante pentru a face o investitie de la orice companie. Din aceasta cauza, este de preferat sa afisezi preturile in cazul serviciilor sau produselor standard: materiale, permise sau subcontractori.
Insa, preturile se schimba in cazul business-urilor mari in functie de obiectivele lor si de cerintele cumparatorului. Exista niste factori decisivi care influenteaza pretul final precum complexitatea lucrarii, durata, tipul de contract sau procentajul profitului.
Solutia cea mai facila in cazul afisarii preturilor, mai ales in cazul lucrarilor mari este negocierea.
Cum gandim pretul este si el foarte important.
Avem doua optiuni: alegem un pret care sa cuprinda un cost fix si un procentaj de profit, lucru care recupereaza costurile autorizate ale produsului sau alegem un pret bazat pe valoarea acelui produs/serviciu – pretul pe care oamenii ar fi dispusi sa il plateasca. A doua varianta este mult mai profitabila, deoarece ii indeparteaza pe cei care isi doresc doar un pret mic. La sfarsit, exista o probabilitate mai mare ca tu sa ramai cu clienti loiali, care iti apreciaza munca.
Prin urmare, afisarea pretului tine doar de tine si de compania ta, insa trebuie sa ai intotdeauna in vedere nevoile clientului tau.