Instrumentul esential care poate face diferenta in performanta oamenilor de vanzari din piata constructiilor

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Citeam anul trecut un studiu din Ziarul Financiar legat de faptul ca in Romania sunt aproximativ 200.000 de persoane care sunt inregistrate ca lucrand in vanzari (agenti de vanzari, sales agent sau alte denumiri care inseamna aproximativ acelasi lucru).

Este ciudat ca, desi este una din cele mai numeroase meserii, nu exista nicio facultate de profil in care sa se studieze vanzarile, doar cateva asa-zise specializari in cadrul facultatilor de economie (personal am terminat o astfel de specializare insa am dobandit foarte putina experienta pe partea practica).

In aceste conditii nici nu este de mirare ca oamenii de vanzari isi incep activitatea in acest domeniu needucati, fara un minim de experienta, fara sa utilizeze instrumente de business si de vanzari care sa ii ajute sa isi eficientizeze activitatea si chiar sa le faca placere sa activeze in acest domeniu.

Ca si agent de vanzari esti cel mult trimis la traininguri, insa si aici sunt 2 mari probleme:

1 – majoritatea trainigurilor sunt tot teoretice si

2 – in general, dupa cum ne spune si experimentul realizat de catre cei de la Xerox, dupa o luna de la un training, ne mai amintim maxim 10% din ceea ce ni s-a predat.

Daca lucrezi in vanzari in domeniul constructiilor te-ai lovit deja de urmatorul scenariu: umbland prin ninsoare intr-o zi de decembrie (cand la ora 4 se face intuneric) cautand santiere si negasind nimic … sau daca gasesti un santier bun dar …  nu gasesti pe nimeni cu care sa vorbesti iar portarul nu te lasa sa intri pentru ca nu ai casca si echipament de protectie).

 

… dar scenariul se poate schimba  … iti recomand un instrument esential care poate face diferenta si care te poate ajuta sa ai succes: – www.raportuldeinvestitii.ro – baza de date cu toate santierele din tara pe care le gasesti printr-un singur click (fara sa mai alergi prin cartiere marginase, pe sosele de centura, fara sa mai conduci mii de kilometri si sa iti risti viata).

In plus, cunoscand mai multe santiere poti sa faci mai multe oferte si sa castigi mai multe contracte. Esti curios daca functioneaza si pentru tine?  … Incearca aici gratuit raportuldeinvestitii.ro

Articol redactat de:

PAUL MACARIE – Business Analyst @ IBC Focus

 

Ai o echipa care oferteaza la santiere? Meriti o asistenta de vanzari! Fa un test gratuit aici


Raspunde aici

You must be logged in to post a comment.

MARKETING
VANZARI
CONSTRUCTII
INTELLIGENCE
BUSINESS