Folosirea videoclipurilor ca strategie de marketing în industria hotelieră

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Consumul videoclipurilor de către oameni crește în fiecare an ca și „trend” astfel că multe companii au profitat deja de acest lucru prin implementarea lor ca strategie de marketing online. Această strategie poate fi implementată oriunde, fie că vorbim de hoteluri sau spații de retail. De fapt, videoclipul poate fi o modalitate extrem de puternică pentru a-ți introduce potențialii oaspeți în experiența hotelului vostru și a-i face să va aleagă pe dumneavoastră și nu competiția.

Motivele pentru care videoclipurile sunt obligatorii dacă vă doriți să aduceți ceva nou în hotelul dumneavoastră sunt:

1. Videoclipurile vor face ca hotelurile dvs. să iasă în evidență
Deși în prezent, ideea realizării videoclipurilor este în plină expansiune, multe hoteluri încă nu au avut ocazia să le implementeze pe propriile rețele de socializare. Majoritatea rămân în continuare cu aceleași site-uri web vechi, cu text și imagini. Cercetările stiințifice demonstrează faptul că, în prezent creierul procesează videoclipurile de 60.000 de ori mai rapid decât textul, iar creierul nostru își amintește de 2 ori mai bine ceea ce a vazut decât orice altceva. Asta înseamnă că hotelurile care folosesc de fapt videoclipuri au șanse mai mari de a ieși în evidență și de a-și crește șansele de a fi amintite și alese de călătorii care încă decid unde să stea.

2. Oamenii vor să urmărească videoclipuri când planifică o călătorie
Conform studiilor Google, 61% dintre oameni fac cercetare online atunci când planifică o călătorie. În 2019, videoclipurile au devenit responsabile pentru 80% din traficul de pe Internet al hotelurilor. Un hotel care oferă conținut video arată un alt nivel de comunicare cu potențialii clienți, oferindu-le oamenilor ceea ce își doresc de fapt.

3. Videoclipurile pot crește rata de retenție al site-ului dvs. web
Accesul la un videoclip pe site-ul dvs. poate crește șansa ca persoanele să interacționeze mai mult cu acesta și, de asemenea, să crească ratele de conversie, pentru a transforma un simplu vizitator într-un viitor client. Cu cât mai multe persoane vă vizitează site-ul și vă vizionează videoclipurile, cu atât vor apărea mai mult în reclamele web sau pe search-ul de pe Google.

Videoclipurile îi pot introduce pe clienți într-un tur de realitate virtuală, unde pot vedea serviciile oferite și hotelul în sine. Videoclipul este perfect pentru a transmite valoarea hotelului vostru. Videoclipul vă poate ajuta să interacționați mai mult cu publicul. Utilizatorii pot împărtăși pe propriile platformele de socializare experiența avută, făcând din hotelul vostru, un spațiu mai credibil.

Cum să introducem marketing video?

1. Este esențial să planificați din timp filmarea unui videoclip, deoarece multe etape intră în procesul de producție video. Este nevoie de scrierea scriptului, găsirea unei locații potrivite, echipamentul, o mulțime de ajutoare și editarea. Aveți nevoie întotdeauna de o strategie sau obiectiv concret în spatele videoclipurilor dumneavoastră. Mențineți un calendar pentru fiecare etapă a producției și angajați profesioniști.

2. Conținutul generat de utilizatori este un conținut video extrem de eficient, în care camera imortalizează cum oaspeții din viața reală intră în camerele lor pentru prima dată sau folosesc serviciile voastre. Ideea de User Generated Content funcționează pentru că este, în esență, marketingul cu cea mai mare rată de succes, datorită credibilității acesteia. Și dacă există o sursă de recomandare în care consumatorii au încredere întotdeauna, este formată din familie și prieteni.

3. Videoclipurile cu angajații sunt foarte importante, deoarece clienții pot cunoaște compania prin intermediul angajaților și asta este mai atractiv.
4. Un tur de realitate virtuală care documentează camera, stilurile de apartamente, piscina, recepția poate fi o strategie de marketing foarte puternică, deoarece oamenii își pot face o idee despre ceea ce încearcă să cumpere, o experiență pozitivă. Puteți face același lucru, cu videoclipuri din spatele scenei pentru diferite evenimente pe care le găzduiți în hotel.

Acesta este un scurt rezumat al motivului pentru care ar trebui să introduceți conținut video ca strategie de marketing pentru hotelul dumneavoastră.

Autor: Ana Maria Alexandra CraciunRaspunde aici

You must be logged in to post a comment.

MARKETING
VANZARI
CONSTRUCTII
INTELLIGENCE
BUSINESS