
Cum să vinzi mai mult urmand niște pași simpli: Tactici de vanzare simple si rapide prin marketing
Majoritatea antreprenorilor și agenților de vanzări în momentul în care își doresc vanzarea propriilor produse sau servicii, se focusează pe ceea ce ar putea spune pentru a-și impresiona clienții, fie că vorbim de calitatea superioară a produsului sau de prețurile mici, uitând să își îndrepte atenția către câteva tactici de marketing care să le aducă succesul pe termen lung. Aceștia sunt pașii pe care ar trebuie sa îi urmezi în vederea dezvoltării business-ului tău și a cresterii în vânzare.
1. Povestea brandului tau
Fie că vorbim despre o descriere scurtă pe site-ul tău care să cuprindă valorile brandului, despre câteva rânduri pe Instagram sau Facebook, ar trebui să conturezi o poveste despre produsele și serviciile prestate și ce schimbare aduci tu în domeniul construcțiilor.
2. Clientul ideal
De multe ori firmele de construcții încearcă să aducă clienți în firmă fară să se gândească dacă aceștia sunt și cei potriviți pentru brandul său. Trebuie să luăm în considerare faptul că numărul clienților contează destul de puțin în contextul în care un singur client îți poate aduce un câștig mai bun, daca îți devine și fidel companiei și apelează la firma ta și pe viitor.
3. Diferențierea de competitori
Fiecare companie ar trebui să se pună în pielea cumpărătorului și să se întrebe: “De ce sa mă aleagă pe mine și să nu caute pe altcineva?”. Multe branduri se focusează pe prețurile mici sau timpul scurt de construcție, însă este de asemenea necesar să fi placut de oameni, să formați o conexiune și o relație strânsă pentru un câștig garantat. Fiecare companie în parte trebuie să găsească moduri prin care pot rezolva problemele cumpărătorilor, să își ajute clienții să facă mai mulți bani, să își atingă scopul mai repede cu puțin, chiar să îi scutească pe cât posibil de stresul cu care vine fiecare proces de tranzacție.
4. Prețul serviciilor tale
Prețul reprezintă valoarea pe care tu ți-o atribui bunurilor sau serviciilor prestate și ce valoare consideră clientul că au acele bunuri. Ar trebui să fie întotdeauna un raport calitate-preț echitabil, care să îți scoată în relief importanța pe piață.
5. Platforma de comunicare
Aici mă refer la platforma pe care tu o folosești pentru brandul tău și locul din care pot achiziționa clienții bunurile tale. Experiența clienților trebuie să fie una bună, placută și cât mai simplă. Este foarte importantă conexiunea formată între cumparător și produsul/serviciul prestat, care se naște tocmai din folosirea acestor platforme.
6. Strategia de marketing
În strategii de marketing ne referim la ce tactici de promovare folosim: SEO, Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads – tot ce înseamnă publicitate platită. Fie că alegi să angajezi o firmă să se ocupe cu asta, sau decizi să o faci singur online, această strategie de marketing este decisivă pentru succesul oricărui brand.
7. Strategia de relaționare
Strategia de relaționare se referă la cum putem să aprofundăm relația cu cei care au auzit de noi, care au avut încredere și s-au folosit de bunurile sau serviciile noastre. La fel putem să ne gândim cum să facem ca acesți clienți ai noștri să cumpere de mai multe ori de la compania noastră, fie că vorbim de aceleași produse/servicii, fie de ceva diferit. De multe ori, clienții se întorc fie pentru că au avut o experiență placută, fie pentru că ceea ce li s-a oferit a fost interesant, unic.
Aceștia au fost câțiva pași pe care ar trebui să îi iei în considerare pentru a vedea rezultate cat mai bune în cadrul companiei tale. Însă, dacă nu vrei prea multe bătăi de cap, îți recomandăm doi asistenți virtuali pregătiți să îți ofere tot suportul necesar: ZENU – asistentul tău de marketing și VICTA – singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere.
Autor: Ana Maria Craciun