Ce se intampla cand un site de stiri publica doar articole pozitive

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Intr-un experiment social, site-ul de stiri rusesc City Reporter a furnizat doar stiri pozitive in intreaga zi. Site-ul furniza intr-una doar stiri roz, curcubee editoriale si cauta inclusiv sa transforme stirile de alta data in stiri pozitive de genul: “Astazi nu s-a inregistrat niciun accident grav de masina”.

Rezultatul?

Site-ul a pierdut doua treimi din cititorii obisnuiti si traficul s-a redus cu peste 66%.

Exista o multitudine de studii care arata ca stirile negative au un impact mult mai mare asupra oamenilor si sunt mult mai citite, desi sociologii si psihologii incearca sa ofere diverse explicatii.

Se pare ca Raul invinge Binele atunci cand vorbim de perceptii. Asa cum scriam si in acest articol, oamenii care cred in existenta Iadului se comporta mai bine decat cei care se cred mai mult in existenta Raiului. Cercetătorii au descoperit că relaţia dintre credinţa în iad şi rata infracţionalităţii este atât de puternică, încât este un mai bun predictor al ratei criminalităţii decât factorii economici, precum Produsul Intern Brut sau rata inegalităţii din societatea studiată.

Imi aduc aminte de perioada 2008-2009 cand colaboratorii nostri din presa ne cereau exclusiv vesti negative si efectiv refuzau stirile pozitive. Noi le spuneam intr-una: “dar se mai construieste, nu este atat de nasol”…si ei refuzau sa publice informatiile, argumentand ca toata lumea vrea doar vesti despre cat de nasoala e criza in constructii.

Acum, cand piata de constructii creste, pentru colegii mei  este cel mai greu sa ofere durere in materialele concepute. I-am invatat metode specifice de concepere a acestor metode si saptamanal exersam cum sa oferim “stiri negative” despre cat de usoara si frumoasa poate fi viata in constructii.

Curios de cum se descurca colegii mei in redactarea de materiale negative? Va asteptam pe www.infohale.ro sau www.infopardoseli.ro sau www.instalfocus.ro sau www.hotelinvest.ro sau www.ibcfocus.blogspot.com

Vestile nasoale le publicam chiar si in maghiara pe www.ibcfocus.hu 🙂

Acum iti poti creste vanzarile la santiere si proiecte cu prospec.ro! Accelereaza vanzarile


Raspunde aici

You must be logged in to post a comment.

MARKETING
VANZARI
CONSTRUCTII
INTELLIGENCE
BUSINESS