Cat de probabil este sa-l intalnesti pe “Dorel” pe santierul tau si cu ce materiale lucreaza el?

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Inainte sa incepem, iata cateva cifre:

  • In Romania mai sunt doar 5900 de zidari cu acte in regula, arata studiul realizat de  Holcim in 2014!
  • România are cu 90% mai puţine locuri în şcolile specializate de zidari decât avea acum zece ani, potrivit datelor companiei Hol­cim.

Oricine in Romania poate sa isi faca o firma de constructii, nu ai nevoie de licente speciale sau atestate. Iti faci un srl si gata…te-ai apuncat de munca.

Daca ai lucrat vreodata cu mesteri la proiectul tau…sigur ai patit-o si tu.

Mesterii se plang intotdeauna ca nu le ajunge materialul. Si cand iti este lumea mai draga, te suna sa iti ceara mai mult material…chiar daca ieri jurau ca le ajunge.

Si ei fac asta sistematic, de parca intr-una le lipseste capacitatea de a face o minima estimare corecta.

Stai linistit. Nu este Dorel atat de fraier. El lucreaza la psihic…si te toaca marunt pana nu mai rezisti si ii spui sa se duca el sa cumpere materialul…ca tu nu mai ai timp si nervi.

Asta si dorea domnul mester. Pentru ca tu probabil nu ai aflat de strategia anumitor producatori de materiale care ofera „puncte de fidelizare” iar mesterii care cumpara acele materiale primesc diverse premii in bani pana la telefoane mobile sau doze de bere.

Nici marii brico-retaileri nu rateaza sansa de a bonusa mesterii „fideli” lor, doar nu tie. Tu esti fraierul care plateste. Si nu pentru ca vezi doamne Dorel se alege cu o bere sau o punga de seminte. Ci pentru ca in loc sa se foloseasca materiale pe baza prorietatilor tehnice si valoarea adaugata adusa cladirii…se alege pe „promotie”.

Iar peste cativa ani – nu multi – vei constata „pacaleala”.

Sfatul nostru:

  1. Intra pe arhispec.ro si consulta fisele tehnice de la produsele care le cauti si fa comparatii intre produse similare
  2. asculta de arhitect si proiectant – ei raspund in fata legii pentru solutiile propuse

 

2 din 3 santiere reprezentand case familiale se realizeaza in regie proprie – studiu 2015 – IBC Focus. Mai mult, peste 90% dintre acesti beneficiari sunt la prima lor experienta de acest gen. De aceea angajarea unui arhitect si direginte de santier bun, este imperios.

Un alt sfat. NU va lasati pacaliti de reclame cu diverse materiale inteligente si alte cele. Consultati fisele si documentatiile tehnice si faceti comparatii intre produse similare.

Pe arhispec.ro gasiti peste 3000 de produse insotite de fise tehnice si detalii de proiectare…incat sa luati decizii rationale bazate pe proprietati si calitati tehnice…nu marketing si informatii trunchiate.

Acum iti poti creste vanzarile la santiere si proiecte cu prospec.ro! Accelereaza vanzarile


Raspunde aici

You must be logged in to post a comment.

MARKETING
VANZARI
CONSTRUCTII
INTELLIGENCE
BUSINESS