Asaltul multinationalelor din constructii

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Asaltul multinationalelor din constructii

asalt multinationale

 

Te-ai intrebat vreodata cati bani fac firme autohtone dar controlate de straini in industria constructiilor?
Ei bine, IBC Focus iti raspunde la aceasta intrebare: Cca 5% din totalul firmelor din Romania cu codul CAEN – “Constructii si lucrari de geniu” sunt firme controlate de entitati straine.
Daca numarul acestora nu pare mare…interesant este faptul ca cifra de afaceri inregistrata de acestea se ridica in 2010 la aproximativ 4 miliarde euro…in conditiile in care ARACO estimeaza ca piata constructiilor in anul 2010 era de 9,7 miliarde euro.
Care este secretul multinationalelor din constructii? Cum reusesc 5% din firme sa invarta aproape jumatate din banii din industrie?
80% din clientii IBC Focus sunt firme multinationale…si au acces la www.raportuldeinevstitii.ro
Nu spunem ca acesta este neaparat secretul acestor firme de success…dar cu siguranta faptul ca aceste firme adopta o atitudine proactiva prin care se angajeaza sa caute si sa oferteze lucrari de care probabil nu ar fi ar fi aflat…demonstreaza dorinta si actiunea acestora de a iesi in fata investitorilor in noi proiecte de constructii.

Asaltul multinationalelor in constructii este confirmat si de studiul realizat de European International Contractors (EIC) care ne arata ca in 2010 firmele europene care realizeaza constructii in afara tarii lor de origine au obtinut contracte in valoare totala cu 19,7% mai mari decat in 2009.
Tu cum iti cresti afacerea in segmentul constructiilor? Cum gasesti noi clienti si noi proiecte de ofertat?
De ce crezi ca peste 80% din abonatii la www.raportuldeinvestitii.ro sunt firme multinationale?

Mai mult, in segmentul constructiilor de drumuri, Rudolf Vizental, managing partner in cadrul Casei de Insolventa Transilvania, afirma intr-un articol “Constructorii romani nu vor supravietui fara sa se asocieze cu o multinationala”
“Nu vad sanse de dezvoltare pentru companiile medii si mijlocii care activeaza in infrastructura fara o sustinere fie din partea guvernului fie printr-o asociere cu o mulinationala – intr-un consortiu”, a precizat Vizental.”
Cauza? CNADNR plateste extrem de tarziu, presiunea pe costuri este extrem de ridicata iar noi deja «stam» pe cele mai scumpe autostrazi din Europa.

Cauti analize si studii de piata in constructii? VICTA le realizeaza pe cele mai acurate! Fa un test GRATUIT aici


Raspunde aici

You must be logged in to post a comment.

MARKETING
VANZARI
CONSTRUCTII
INTELLIGENCE
BUSINESS